Preskoči na glavno vsebino

Tla

Naši koraki, bosi ali obuti, stopajo po tleh. To počnemo že tako avtomatsko, da se sploh ne zavedamo, kako pomembno je hoditi. Morda moramo res doživeti bolezen ali nesrečo, ki nas priklene na posteljo in onemogoči gibanje. Takrat začnemo gibanje ceniti. Zavemo se, da ni vse samo po sebi umevno. Še bolj se povežemo z naravo, s tem kar nam daje in omogoča in želimo ji to vrniti. Na čistočo tal in naravno nego smo še posebno pozorni, ko imamo majhne otroke, ki so veliko na tleh in seveda hišne ljubljenčke, ki so naši družinski člani. Zato naj bodo tla naravna, pomivanje in nega tal pa z naravnimi sredstvi, da se ne zastrupimo.Kakšne talne obloge imamo? Tekstilne, lesene, keramične, plastificirane...

Kako jih čim bolj naravno vzdrževati?

Za vsa netekstilna tla velja:

1. posesamo, pometemo
2. za mokro brisanje uporabimo:
- malo vode v pršilki (destilirana, prekuhana ali pepelnata voda, če želimo večji sijaj)
- trden brisalec za tla (1x si nabavimo kvalitetnejšega, ki je po pravilu tudi dražji, samo se nam bo investicija obrestovala, hrbet pa hvaležen)
- krpo iz naravnih materialov, vlakna različno dolga, da dosežejo vse pore na mikronivoju
- tla rahlo navlažimo in brišemo s krožnimi gibi ali v osmici
- madeže navlažimo močneje in jih obrišemo

Posebnosti:
- lesena tla vlažimo manj, da ne poškodujemo lesa
- naravno lakirana lesena tla navlažimo še manj
- mokro brisanje lesenih tal opravimo ob toplih, nevlažnih dneh, da les ne vpije preveč vode

Tekstilna:
- temeljito sesanje z dobrim sesalcem

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SECOND HAND

SECOND HAND ali iz druge roke, kar pomeni, da nabavimo rabljene izdelke.

V svetu je to že dolgoletna praksa, sedaj pa se uveljavlja tudi pri nas. Odprtih je že veliko takšnih trgovin, spletnih nakupovalnic, prodaja/nakup v skupinah FB, sejmi, garažne prodaje... ipd. Vse to pripomore k zmanjšanju odpadkov.

CZR Pupillam vsak mesec organizira takšen sejem v Mariboru. Spremljajte na FB strani, nakupujte in prodajajte, zamenjajte ali podarite. Vsak kos lahko dobi novega uporabnika ali pa pride v roke spretnih preoblikovalcev.

Sejem v kratkem:


Na spletni strani FB objava

Z Luno do lažjega življenja in več uspeha

VSE OB PRAVEM ČASU je uspeh, umetnost, denar, energija, zdravje...

Človek je tisočletja živel v harmoniji z ritmi narave. To mu je omogočalo preživetje, lažje delo in večjo učinkovitost. Z opazovanjem narave je ugotavljal soodvisnost položaja Lune, Sonca, zvezd in drugih planetov glede na letni čas, dan in mesec. Industrijska revolucije je to potisnila na stran, sedaj človek zopet išče povezavo s samim seboj in naravo.


Pri katerih opravilih, kdaj in kako naj upoštevamo vpliv Lune. Tukaj koledar opravil po dnevih.

Za lepši svet okrog nas

Imate težave z očmi? Se vam občasno zamegli pogled in vidite nejasno? Preverite kakšen je vaš pogled na svet skozi vaša okna. Imate jasno ali zamegljeno sliko? Menite, da pogled skozi okno ni povezan z vašim vidom? Je, pa še kako! Vse je povezano. Moj prijatelj Miro bi rekel: "Ni vseeno, vse je eno." In res. Na nezavednem nivoju je vse povezano.Če vas občasno daje melanholija, nezaupanje, strah... je najbolj enostavno, če najprej preverite pogled skozi vaša okna. Če niso čista, jih enostavno očistite. Najbolje eko, da ne boste pri delu vdihovali strupov, da se jih ne boste dotikali in vnašali v telo, na površine in v okolje.

Obstaja enostavna eko metoda, ki vam olajša delo in čuva vaše zdravje, površine in okolje. Nasvet tukaj. Naj bo vaš pogled na svet vsak dan lepši. V najslabšem primeru boste imeli čista okna.