Preskoči na glavno vsebino

Uspeh z Luno

teden od Od 11. 9. do 17. 9. 2017
VSE OB PRAVEM ČASU je uspeh, umetnost, denar, energija, zdravje...


DAN
ZNAK
ELEMENT
AKTIVNOST v GOSPODINJSTVU
Ta teden
Luna pada

Primerno za vsa hišna opravila, ker gredo lažje od rok. Tudi na telo se nam manj nalaga (manj redi). Telo se razstruplja. Lažje odstranimo madeže, belo perilo je bolj belo. Uporabimo samo ¼ običajne količine pralnih, pomivalnih in čistilnih sredstev. Super za čiščenje in odstranjevanje apnenca iz pralnega, pomivalnega stroja in malih gospodinjskih aparatov. Uporabimo razredčen kis.11/9
dvojček
zrak
Ob dnevih zraka zračimo. To že veste. Ko luna pada lažje odstranimo (odpihnemo) tudi vonjave. Tako, da kar pogumno prezračite. Zračimo lahko tudi žimnice, omare… ali pa počakamo na dneve ognja.
12/9
dvojček

zrak
»Zračimo« tudi svoje ideje, projekte… videli bomo z svežim pogledom, lažje bomo razmišljali in skomunicirali. Izkoristimo dneve do mlaja.
13/9
Dvojček

zadnji


krajec
Dnevi zraka v padajoči luni so primerni tudi za zamenjavo oblačil v omari. Če vas že zebe, pospravite poletna oblačila in jih zamenjajte z jesensko/zimskimi. Če to naredite te dni, ne potrebujete odstranjevalce moljev in osvežilcev v omarah. No, morda za vsak slučaj čez nekaj tednov kakšen suh divji kostanj.
14/9
rak
voda
Ob dnevih vode peremo perilo, odstranjujemo madeže, varčujemo s praškom in perilo bo dalj časa lepo.
15/9


Še kaj perila za oprati? Ne? Potem pa se lahko učinkovito lotite oken, stekla in porcelana. Če nimate energije, poglejte prispevek o energiji.
16/9
lev
ogenj
Dnevi primerni za dela, ki jih nismo uspeli opraviti v začetku tega tedna. K temu lahko dodamo tudi čiščenje kletnih polic.
Če nimate časa počivati lahko tudi pleskate, delo boste lažje in hitreje opravili.
V dnevih leva v pojemajoči luni tudi prvič ogrevamo, če je potrebno.
17/9
lev
ogenj
K delu in opravkom lahko pritegnete ostale družinske člane in prijatelje. V zraku je veliko pozitivne energije, uživali boste in hitro opravili. Za tem pa zabava.
Naslednji
teden

Prazna
luna
V sredo bo prazna luna ali mlaj. Do takrat lahko pripravite načrte kaj še boste opravili v času lune v dviganju. Čas bo primeren za vstavljanje dodatnih oken, tam kjer je to še potrebno, razno konzerviranje, pobiranje plodov in zamrzovanje…

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SECOND HAND

SECOND HAND ali iz druge roke, kar pomeni, da nabavimo rabljene izdelke.

V svetu je to že dolgoletna praksa, sedaj pa se uveljavlja tudi pri nas. Odprtih je že veliko takšnih trgovin, spletnih nakupovalnic, prodaja/nakup v skupinah FB, sejmi, garažne prodaje... ipd. Vse to pripomore k zmanjšanju odpadkov.

CZR Pupillam vsak mesec organizira takšen sejem v Mariboru. Spremljajte na FB strani, nakupujte in prodajajte, zamenjajte ali podarite. Vsak kos lahko dobi novega uporabnika ali pa pride v roke spretnih preoblikovalcev.

Sejem v kratkem:


Na spletni strani FB objava

Želite več energije?

Kako ohraniti in povrniti svojo energijo?

Velik izziv današnjega časa je imeti dovolj energije za vsakodnevne opravke. Energije primanjkuje tako odraslim, kot tudi otrokom. Kako to rešiti? Bi želeli več energije?Večina ljudi zjutraj vstane v zadnjem hipu, hiti z oblačenjem, nekaj na hitro zajtrkuje, priganja sebe in otroke. Na poti preklinja druge udeležence v prometu in uro, ki tako hiti. Na delovnem mestu in v šoli se zgodba nadaljuje. Hitimo, na hitro zaužijemo industrijsko pripravljeno hrano slabe kvalitete in obremenjujemo svoje telo. Pogovor s seboj in drugimi je običajno o problemih, tudi obrekovanje in žaljenje. In tako onesnažujemo še svoje misli.  Imamo nespoštljivim odnos do sebe, okolja in drugih živih bitij. Dan smo si zapolnili s smetmi. Nam to daje energijo? Ne, privede do bolezni.
Kaj pa nam daje energijo? Ravno nasprotno od tega, kar nam jo jemlje. Človek je bitje narave. V bistvu energijo najdemo v lepoti narave in njenih pridelkih. Jejmo svežo, zdravo, lokalno prid…

Odplaknimo skrbi

Sodobni človek ima vsakodnevne opravke, pri katerih se obremenjujemo z malimi ali velikimi skrbmi. Večerni obred v kopalnici je priložnost, da te skrbi odplaknemo v odtok. Deluje tudi pri manjših bolečinah. Zamislimo si, da voda, ki teče po nas in v odtok s seboj odnaša tudi vse, kar ne potrebujemo več: bolečino, skrbi... Ja, tako preprosto je, da se rešimo bremena. To seveda ne pomeni, da težave oz. izzivi izginejo. Ne, samo svojega telesa in uma s tem ne obremenjujemo več. Ker to nikomur ne koristi, s tem stvari ne rešimo, sebi pa samo škodimo. Še imamo razlog za takšno početje? Ne!

Imamo pa razlog, da iz kopalnice naredimo svoje zdravilišče ali po modno: svoj Spa kotiček. Tukaj dostop do preprostega nasveta.

Naj bo življenje čim bolj preprosto, da bomo lahko uživali v drobnih stvareh.

In še to...
hvala za vaša vprašanja. Dodala sem rubriko Odgovori na vprašanja. Še jih sprejemam.