Preskoči na glavno vsebino

Pogosta vprašanja

Milica Z. sprašuje:
"Kuhinjo sem čistila po teh navodilih, pa ne dosežem sijaja oz. se ne sveti, kot se je prej, ponekod so ostali tudi madeži. Kako to rešiti?"

Odgovor:
"Madeži ostanejo zaradi ostanka čistil na površini. Dokler še bodo, bo površina brez sijaja in z madeži. Nežno odstranjujte čistila z mrzlo vodo in dobro obrišite."Mira D. sprašuje:
"S kuhalne plošče štedilnika ne morem odstraniti maščobe. Bolj drgnem, slabše je, prav tako napa inox napa nima sijaja."

Odgovor:
"Pri čiščenju maščobe uporabljajte hladno vodo. S toplo jo samo razpustite in razmažete po površini. Ne drgnite in ne pritiskajte. Nanesite malo, res malo paste za čiščenje iz sode ali pepela. Malo pustite, da učinkuje ( 15 - 30 minut). Sperite in dodobra zbrišite. Po potrebi postopek ponovite. Sčasoma boste odstranili tudi čistila preteklih čiščenj in bo vedno lažje. Prosim, vztrajajte in bodite nežni do sebe in površine."


Marjana R. sprašuje:
"Okrog pip nisem odstranila vodnega kamna, namesto sijaja so bili mavrični madeži. Kako to rešiti?"
Odgovor:
"Vodni kamen se nalaga po plasteh in, če ga želimo nežno odstraniti, ga prav tako po plasteh. Naravni odstranjevalec vodnega kamna ali kis nanesemo v manjši količini, najbolje razpršeno in pustimo delovati 10 - 15 minut, da ne naredi škode na materialu. Z gobico za čiščenje obrišemo, nato popršimo z vodo, še 1x očistimo in pobrišemo do suhega. Po potrebi postopek ponovimo. Mavrični madeži so dokaz ostanka čistila. Nekaj časa traja, da ga popolnoma odstranimo."

Tina A. sprašuje:
"Kako očistiti vodni in urinski kamen izpod roba straniščne školjke?"
Odgovor:
"Čiščenje tega roba nam je najmanj prijetno. Najlažje nam bo, da odstranjevalec nakapljamo (res nekaj kapljic in ne preveč) v vodo straniščne školjke. Vanjo namočimo wc metlico in s to vodo nekajkrat podrgnemo pod robom. Pustimo učinkovati 15 - 30 minut. Še nekaj krat podrgnemo. V težjih primerih moramo uporabiti rokavico za čiščenje, ki smo ji nanesli odstranjevalec in obrisati pod robom. Pri rednem tedenskem čiščenju bo težava vedno manjša."

Komentarji