Preskoči na glavno vsebino

eko čiščenje

NASVETI, PRAKSA, RECEPTI in NAVODILA za EKO nego in vzdrževanje DOMa:

KUHINJA - začnimo s kuhinjo
Kuhinja je srce doma. Tam pripravljamo hrano, ki predstavlja naše zdravilo, energijo, ljubezen. Tam se zbira cela družina.
Čiščenje kuhinje naj vam bo v veselje, k delu pritegnite vso družino. Čiščenje kuhinje več..

KOPALNICA - naš Spa kotiček

Kopalnica je prostor, kjer odplaknemo naše skrbi v odtok, počistimo s sebe, vse, kar ne potrebujemo, se osvežimo in očistimo.

Idealno je, da tudi kopalnico čistimo sproti, po vsaki uporabi obrišemo vodne kapljice in stvari postavimo na svoje mesto. Seveda je nekaj teorija, nekaj pa praksa. Če brišemo samo mi, ostali člani pa ne, ne bomo dosegli zaželjenega učinka. Morda pa bomo za vzgled in sčasoma bodo to osvojili tudi drugi. Enkrat tedensko pa se splača kopalnici nameniti nekaj časa. Ko boste odstranili vsa čistila, boste delo opravili v pol ure. Kako?


OKNA - naš pogled na svet

Če vas občasno daje melanholija, nezaupanje, strah... je najbolj enostavno, če najprej preverite pogled skozi vaša okna. Če niso čista, jih enostavno očistite. Najbolje eko, da ne boste pri delu vdihovali strupov, da se jih ne boste dotikali in vnašali v telo, na površine in v okolje.
Obstaja enostavna eko metoda, ki vam olajša delo in čuva vaše zdravje, površine in okolje. Nasvet tukaj. Naj bo vaš pogled na svet vsak dan lepši.


TLA  pod nogami - zelo pomembno, da se počutimo varni, trdno na tleh. Stopamo po sedanjosti v svojo prihodnost. Naši koraki, bosi ali obuti, stopajo po tleh.


Prvi koraki? Ne glede na katerem področju - dobesedno ali prvi koraki v šoli, prvi koraki v službi, prvi koraki v svojem poslu... različna vsebina, isti proces: potrebujemo trdno podlago, oporo, voljo, cilj, željo, motivacijo... da shodimo.

V svoj dom in delovno okolje vnesimo naravne materiale tal in vzdržujmo jih z naravnimi metodami. In vrnjeno nam bo po naravni poti. Krog soodvisnosti bo sklenjen v sinergiji in harmoniji. Več o naravnem vzdrževanju tal tukaj.


AVTO
Tudi pri vzdrževanju in negi vozila smo lahko eko. Zopet velja, da redno čiščenje, recimo vsaj mesečno lahko olajša vzdrževanje pa tudi obrabo in uničenje materiala. Za pranje vozila izberimo eko pralnico, če je v vašem kraju. Če je še ni, lahko vložite pobudo na vaši občini, gospodarski zbornici, razvojni agenciji, zavodu za zaposlovanje ali pa kar v krajevni gostilni. Morda se najde nadobudni poslovnež, ki bo sprejel izziv. Naša naloga je, da ga pri tem podpremo tako, da avtomobil tja potem tudi vozimo na pranje in spodbujamo druge k temu. Ne obupajmo pri začetniških "napakah", temveč skupaj iščimo rešitve. Pomagajte jim z eko nasveti. Ali pa jih uporabite zase.DNEVNA SOBA
SHRAMBA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Želite več energije?

Kako ohraniti in povrniti svojo energijo? Velik izziv današnjega časa je imeti dovolj energije za vsakodnevne opravke. Energije primanjkuje tako odraslim, kot tudi otrokom. Kako to rešiti? Bi želeli več energije? Večina ljudi zjutraj vstane v zadnjem hipu, hiti z oblačenjem, nekaj na hitro zajtrkuje, priganja sebe in otroke. Na poti preklinja druge udeležence v prometu in uro, ki tako hiti. Na delovnem mestu in v šoli se zgodba nadaljuje. Hitimo, na hitro zaužijemo industrijsko pripravljeno hrano slabe kvalitete in obremenjujemo svoje telo. Pogovor s seboj in drugimi je običajno o problemih, tudi obrekovanje in žaljenje. In tako onesnažujemo še svoje misli.   Imamo nespoštljivim odnos do sebe, okolja in drugih živih bitij. Dan smo si zapolnili s smetmi. Nam to daje energijo? Ne, privede do bolezni. Kaj pa nam daje energijo? Ravno nasprotno od tega, kar nam jo jemlje.  Človek je bitje narave.  V bistvu energijo najdemo v lepoti narave in njenih pridelkih. Jejmo svežo, zdr

Olepšajmo si svojo pot

Tla pod nogami - zelo pomembno, da se počutimo varni, trdno na tleh. Stopamo po sedanjosti v svojo prihodnost. Naši koraki, bosi ali obuti, stopajo po tleh. To počnemo že tako avtomatsko, da se sploh ne zavedamo, kako pomembno je hoditi. Dobro je, da vsake toliko zavestno stopamo: peta-prsti, peta-prsti... vdih-izdih.. samo ta trenutek obstaja... čutite? Pomislite, kaj občutite, ko stopate pogibljivi brvi, neravnih in odprtih stopnicah? In kaj, ko po trdnih tleh? Drage dame pomislite na visoke ozke pete ... in na trdne, močne, stabilne... Je razlika? Na nezavednem si ustvarjamo trdno prihodnost, oporo, samozavest, jasen, fokusiran korak in stabilnost. Prvi koraki? Ne glede na katerem področju - dobesedno ali prvi koraki v šoli, prvi koraki v službi, prvi koraki v svojem poslu... različna vsebina, isti proces: potrebujemo trdno podlago, oporo, voljo, cilj, željo, motivacijo... da shodimo. Vse je povezano...Hodimo z veseljem! Bodimo srečni, da se lahko premikamo! Ne čakajmo na

Za lepši svet okrog nas

Imate težave z očmi? Se vam občasno zamegli pogled in vidite nejasno? Preverite kakšen je vaš pogled na svet skozi vaša okna. Imate jasno ali zamegljeno sliko? Menite, da pogled skozi okno ni povezan z vašim vidom? Je, pa še kako! Vse je povezano. Moj prijatelj Miro bi rekel: "Ni vseeno, vse je eno." In res. Na nezavednem nivoju je vse povezano. Če vas občasno daje melanholija, nezaupanje, strah... je najbolj enostavno, če najprej preverite pogled skozi vaša okna. Če niso čista, jih enostavno očistite. Najbolje eko, da ne boste pri delu vdihovali strupov, da se jih ne boste dotikali in vnašali v telo, na površine in v okolje. Obstaja enostavna eko metoda, ki vam olajša delo in čuva vaše zdravje, površine in okolje. Nasvet tukaj . Naj bo vaš pogled na svet vsak dan lepši. V najslabšem primeru boste imeli čista okna.