Preskoči na glavno vsebino

Pogosta vprašanja

Milica Z. sprašuje:
"Kuhinjo sem čistila po teh navodilih, pa ne dosežem sijaja oz. se ne sveti, kot se je prej, ponekod so ostali tudi madeži. Kako to rešiti?"

Odgovor:
"Madeži ostanejo zaradi ostanka čistil na površini. Dokler še bodo, bo površina brez sijaja in z madeži. Nežno odstranjujte čistila z mrzlo vodo in dobro obrišite."Mira D. sprašuje:
"S kuhalne plošče štedilnika ne morem odstraniti maščobe. Bolj drgnem, slabše je, prav tako napa inox napa nima sijaja."

Odgovor:
"Pri čiščenju maščobe uporabljajte hladno vodo. S toplo jo samo razpustite in razmažete po površini. Ne drgnite in ne pritiskajte. Nanesite malo, res malo paste za čiščenje iz sode ali pepela. Malo pustite, da učinkuje ( 15 - 30 minut). Sperite in dodobra zbrišite. Po potrebi postopek ponovite. Sčasoma boste odstranili tudi čistila preteklih čiščenj in bo vedno lažje. Prosim, vztrajajte in bodite nežni do sebe in površine."


Marjana R. sprašuje:
"Okrog pip nisem odstranila vodnega kamna, namesto sijaja so bili mavrični madeži. Kako to rešiti?"
Odgovor:
"Vodni kamen se nalaga po plasteh in, če ga želimo nežno odstraniti, ga prav tako po plasteh. Naravni odstranjevalec vodnega kamna ali kis nanesemo v manjši količini, najbolje razpršeno in pustimo delovati 10 - 15 minut, da ne naredi škode na materialu. Z gobico za čiščenje obrišemo, nato popršimo z vodo, še 1x očistimo in pobrišemo do suhega. Po potrebi postopek ponovimo. Mavrični madeži so dokaz ostanka čistila. Nekaj časa traja, da ga popolnoma odstranimo."

Tina A. sprašuje:
"Kako očistiti vodni in urinski kamen izpod roba straniščne školjke?"
Odgovor:
"Čiščenje tega roba nam je najmanj prijetno. Najlažje nam bo, da odstranjevalec nakapljamo (res nekaj kapljic in ne preveč) v vodo straniščne školjke. Vanjo namočimo wc metlico in s to vodo nekajkrat podrgnemo pod robom. Pustimo učinkovati 15 - 30 minut. Še nekaj krat podrgnemo. V težjih primerih moramo uporabiti rokavico za čiščenje, ki smo ji nanesli odstranjevalec in obrisati pod robom. Pri rednem tedenskem čiščenju bo težava vedno manjša."

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Za lepši svet okrog nas

Imate težave z očmi? Se vam občasno zamegli pogled in vidite nejasno? Preverite kakšen je vaš pogled na svet skozi vaša okna. Imate jasno ali zamegljeno sliko? Menite, da pogled skozi okno ni povezan z vašim vidom? Je, pa še kako! Vse je povezano. Moj prijatelj Miro bi rekel: "Ni vseeno, vse je eno." In res. Na nezavednem nivoju je vse povezano. Če vas občasno daje melanholija, nezaupanje, strah... je najbolj enostavno, če najprej preverite pogled skozi vaša okna. Če niso čista, jih enostavno očistite. Najbolje eko, da ne boste pri delu vdihovali strupov, da se jih ne boste dotikali in vnašali v telo, na površine in v okolje. Obstaja enostavna eko metoda, ki vam olajša delo in čuva vaše zdravje, površine in okolje. Nasvet tukaj . Naj bo vaš pogled na svet vsak dan lepši. V najslabšem primeru boste imeli čista okna.

Olepšajmo si svojo pot

Tla pod nogami - zelo pomembno, da se počutimo varni, trdno na tleh. Stopamo po sedanjosti v svojo prihodnost. Naši koraki, bosi ali obuti, stopajo po tleh. To počnemo že tako avtomatsko, da se sploh ne zavedamo, kako pomembno je hoditi. Dobro je, da vsake toliko zavestno stopamo: peta-prsti, peta-prsti... vdih-izdih.. samo ta trenutek obstaja... čutite? Pomislite, kaj občutite, ko stopate pogibljivi brvi, neravnih in odprtih stopnicah? In kaj, ko po trdnih tleh? Drage dame pomislite na visoke ozke pete ... in na trdne, močne, stabilne... Je razlika? Na nezavednem si ustvarjamo trdno prihodnost, oporo, samozavest, jasen, fokusiran korak in stabilnost. Prvi koraki? Ne glede na katerem področju - dobesedno ali prvi koraki v šoli, prvi koraki v službi, prvi koraki v svojem poslu... različna vsebina, isti proces: potrebujemo trdno podlago, oporo, voljo, cilj, željo, motivacijo... da shodimo. Vse je povezano...Hodimo z veseljem! Bodimo srečni, da se lahko premikamo! Ne čakajmo na

SECOND HAND

SECOND HAND ali iz druge roke, kar pomeni, da nabavimo rabljene izdelke. V svetu je to že dolgoletna praksa, sedaj pa se uveljavlja tudi pri nas. Odprtih je že veliko takšnih trgovin, spletnih nakupovalnic, prodaja/nakup v skupinah FB, sejmi, garažne prodaje... ipd. Vse to pripomore k zmanjšanju odpadkov. CZR Pupillam vsak mesec organizira takšen sejem v Mariboru. Spremljajte na FB strani , nakupujte in prodajajte, zamenjajte ali podarite. Vsak kos lahko dobi novega uporabnika ali pa pride v roke spretnih preoblikovalcev. Sejem v kratkem:                       Na spletni strani                                              FB objava