Preskoči na glavno vsebino

Uspeh z Luno

teden od Od 11. 9. do 17. 9. 2017
VSE OB PRAVEM ČASU je uspeh, umetnost, denar, energija, zdravje...


DAN
ZNAK
ELEMENT
AKTIVNOST v GOSPODINJSTVU
Ta teden
Luna pada

Primerno za vsa hišna opravila, ker gredo lažje od rok. Tudi na telo se nam manj nalaga (manj redi). Telo se razstruplja. Lažje odstranimo madeže, belo perilo je bolj belo. Uporabimo samo ¼ običajne količine pralnih, pomivalnih in čistilnih sredstev. Super za čiščenje in odstranjevanje apnenca iz pralnega, pomivalnega stroja in malih gospodinjskih aparatov. Uporabimo razredčen kis.11/9
dvojček
zrak
Ob dnevih zraka zračimo. To že veste. Ko luna pada lažje odstranimo (odpihnemo) tudi vonjave. Tako, da kar pogumno prezračite. Zračimo lahko tudi žimnice, omare… ali pa počakamo na dneve ognja.
12/9
dvojček

zrak
»Zračimo« tudi svoje ideje, projekte… videli bomo z svežim pogledom, lažje bomo razmišljali in skomunicirali. Izkoristimo dneve do mlaja.
13/9
Dvojček

zadnji


krajec
Dnevi zraka v padajoči luni so primerni tudi za zamenjavo oblačil v omari. Če vas že zebe, pospravite poletna oblačila in jih zamenjajte z jesensko/zimskimi. Če to naredite te dni, ne potrebujete odstranjevalce moljev in osvežilcev v omarah. No, morda za vsak slučaj čez nekaj tednov kakšen suh divji kostanj.
14/9
rak
voda
Ob dnevih vode peremo perilo, odstranjujemo madeže, varčujemo s praškom in perilo bo dalj časa lepo.
15/9


Še kaj perila za oprati? Ne? Potem pa se lahko učinkovito lotite oken, stekla in porcelana. Če nimate energije, poglejte prispevek o energiji.
16/9
lev
ogenj
Dnevi primerni za dela, ki jih nismo uspeli opraviti v začetku tega tedna. K temu lahko dodamo tudi čiščenje kletnih polic.
Če nimate časa počivati lahko tudi pleskate, delo boste lažje in hitreje opravili.
V dnevih leva v pojemajoči luni tudi prvič ogrevamo, če je potrebno.
17/9
lev
ogenj
K delu in opravkom lahko pritegnete ostale družinske člane in prijatelje. V zraku je veliko pozitivne energije, uživali boste in hitro opravili. Za tem pa zabava.
Naslednji
teden

Prazna
luna
V sredo bo prazna luna ali mlaj. Do takrat lahko pripravite načrte kaj še boste opravili v času lune v dviganju. Čas bo primeren za vstavljanje dodatnih oken, tam kjer je to še potrebno, razno konzerviranje, pobiranje plodov in zamrzovanje…

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SECOND HAND

SECOND HAND ali iz druge roke, kar pomeni, da nabavimo rabljene izdelke. V svetu je to že dolgoletna praksa, sedaj pa se uveljavlja tudi pri nas. Odprtih je že veliko takšnih trgovin, spletnih nakupovalnic, prodaja/nakup v skupinah FB, sejmi, garažne prodaje... ipd. Vse to pripomore k zmanjšanju odpadkov. CZR Pupillam vsak mesec organizira takšen sejem v Mariboru. Spremljajte na FB strani , nakupujte in prodajajte, zamenjajte ali podarite. Vsak kos lahko dobi novega uporabnika ali pa pride v roke spretnih preoblikovalcev. Sejem v kratkem:                       Na spletni strani                                              FB objava

AVTO - kako lahko z njim rešimo naše težave?

AVTO - še vedno statusni simbol? Preteklost ali prihodnost? Slovenci smo nori na avtomobile. Včasih je veljalo, da si z avtomobilom izražal svoj statusni simbol. Dokazoval si svojo kupno moč, kaj si lahko in kaj si upaš privoščiti. Psihologi bi sigurno rekli, da pri moški dokazuje moškost, moč, prevlado, razkazovanje... tako, kot pri živalskih samcih pisano perje, vzorci kožuha ipd. No, nekateri to počnejo še danes. In nekateri to tudi opazijo in se odzovejo. Z razvojem človeka, njegove duhovnosti, odgovornosti in vse večje empatije, ta statusni simbol izgublja na vrednosti. Pri življenju ga ohranjajo samo še tisti, ki se oklepajo stare miselnosti in delovanja. V ospredje prihajajo prevozna sredstva, ki manj onesnažujejo okolje tako že v sami proizvodnji, kot v času uporabe in kasnejše reciklaže. Avtomobil je sredstvo, s katerim se simbolično vrnemo v preteklost, pa čeprav samo za trenutek, ko gledamo fotografije avtomobila, s katerim smo se prvič peljali sami na morje, na ple

Za lepši svet okrog nas

Imate težave z očmi? Se vam občasno zamegli pogled in vidite nejasno? Preverite kakšen je vaš pogled na svet skozi vaša okna. Imate jasno ali zamegljeno sliko? Menite, da pogled skozi okno ni povezan z vašim vidom? Je, pa še kako! Vse je povezano. Moj prijatelj Miro bi rekel: "Ni vseeno, vse je eno." In res. Na nezavednem nivoju je vse povezano. Če vas občasno daje melanholija, nezaupanje, strah... je najbolj enostavno, če najprej preverite pogled skozi vaša okna. Če niso čista, jih enostavno očistite. Najbolje eko, da ne boste pri delu vdihovali strupov, da se jih ne boste dotikali in vnašali v telo, na površine in v okolje. Obstaja enostavna eko metoda, ki vam olajša delo in čuva vaše zdravje, površine in okolje. Nasvet tukaj . Naj bo vaš pogled na svet vsak dan lepši. V najslabšem primeru boste imeli čista okna.